www.astrihogneswww.astrihognestad.noasad.no © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

 

 

 

 

Astri Hognestad

Jungiansk analytiker/psykoterapeut

 

 

 

 

Foredrag

Alene – bakgrunn, utfordringer og muligheter

Vi har alle en historie om det å være alene på en eller annen måte i livet. Noen lever ufrivillig alene gjennom hele livet, mens andre velger det i perioder. Andre lever alene fordi de er forlatt på grunn av skilsmisse, brudd på andre måter og på grunn av dødsfall. Vi kan også føle oss alene blant andre mennesker og i parforhold. Og vi kan ha både gode og smertefulle erfaringer med alenehet. Følelser som ensomhet, misunnelse, sjalusi og skam kan være en stor del av alenehet. Men noen ganger trenger vi også å være alene for å komme i kontakt med og ivareta oss selv. Positiv alenehet kan åpne opp for en kilde til endring og til kreativitet. Men dette er gjerne smertefulle og krevende prosesser. Eventyrene inneholder ofte fortellinger om å bli forlatt og måtte gå veien alene. Her hører selvsagt også drømmer om det å være alene med. Disse temaene ønsker jeg å ta opp i et lite seminar.

Foredraget holdes i Concordia venneforening, Jernbanegt. 1 (4. etasje i Pizzarestauranten)

 

Torsdag 29. januar kl. 19.00

 

 

"Den overordnede målsetting er å bli mer autonom, bli bedre i stand til å være i relasjoner og bli stadig mer autentisk."

 

                                  V.Kast

 

 

 

 

"When we must deal with problems, we instinctively resist trying the way that leads through obscurity and darkness. We wish to hear only of unequivocal results, and completely forget that these results can only be brought about when we have ventured into and emerged again from the darkness."  Carl Jung